Συμβουλές

Πως να πακετάρεις τα πράγματά σου καλύτερα

Η “σωστή” βαλίτσα είναι διαφορετική για τον καθένα. Εάν έχετε σκοπό να πάρετε μαζί σας πολλά πράγματα και ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή καράβι, καλύτερα να επιλέξετε μια σκληρή βαλίτσα ώστε να σταθεί σε οποιοδήποτε τραχύ χειρισμό και το περιεχόμενό της να παραμείνει άθικτο. Εάν έχετε λιγότερα πράγματα ή χρειάζεστε εξωτερικές τσέπες για καλύτερη πρόσβαση σε μικροπράγματα, όπως μια θήκη για γυαλιά, το πορτοφόλι σας κτλ, καλύτερα να επιλέξετε ένα σακ βουαγιάζ ή μια βαλίτσα από μαλακό υλικό. Ανεξάρτητα από το είδος που επιλέγετε, δοκιμάστε κάθε τσάντα πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι κυλά ομαλά στον δρόμο και ότι το μήκος της λαβής ταιριάζει στο ύψος σας.

Πως να πακετάρεις τη βαλίτσα σου

Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα λίγες ημέρες πριν το ταξίδι σας, ώστε να έχετε χρόνο να πάρετε μαζί πράγματα της τελευταίας στιγμής.

Τοποθετήστε όλα όσα χρειάζεστε, δίπλα από τη βαλίτσα ώστε να έχετε μια πλήρη, ξεκάθαρη εικόνα.  Ξεκινήστε να τοποθετείτε πρώτα τα βαρύτερα αντικείμενα. Βάλτε τα προς το κάτω μέρος της βαλίτσας όταν στέκεται (δηλαδή, η πλευρά με τους τροχούς) έτσι δεν θα είναι υπερβολικά βαριά. Διανείμετε βαρύτερα αντικείμενα ομοιόμορφα μεταξύ των δύο πλευρών της βαλίτσας, ώστε να μην τραβιέται εκτός ισορροπίας όταν στέκεται.

Όταν συσκευάζετε παπούτσια, μην αφήνετε κανέναν χώρο να πάει χαμένος. Γεμίστε τα με κάλτσες, εσώρουχα ή άλλα μικρά αντικείμενα. Αν είναι βρώμικα, συσκευάστε τα παπούτσια σε μια πλαστική σακούλα ή βάλτε ένα νάιλον πάνω από τις σόλες για να προστατεύσετε την υπόλοιπη τσάντα σας.

Κάποιοι προτιμούν να κάνουν ρολό τα ρούχα τους,  άλλοι προτιμούν να τα διπλώνουν. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να συσκευάσετε μια βαλίτσα είναι συχνά ένα μίγμα των δύο.

Η περιτύλιξη των ρούχων σας είναι η πιο εργονομική επιλογή, αλλά έτσι δεν κρατάτε τα ρούχα σας οργανωμένα. Τα διπλωμένα μαζί ρούχα είναι πιο “φυσική” και λογική επιλογή, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματική ως προς το χώρο.

Εάν η βαλίτσα σας έχει εξωτερικές τσέπες, χρησιμοποιήστε τις για αντικείμενα που χρειάζεστε για εύκολη πρόσβαση, όπως τα εσώρουχα για την πρώτη νύχτα του ταξιδιού σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να συσκευάσετε είναι πιθανώς ένα μείγμα όλων αυτών: χρησιμοποιήστε τη μέθοδο των πακέτων για να διατηρήσετε τα μεγάλα αντικείμενα που είναι ευαίσθητα στις ρυτίδες, τυλίξτε ό,τι μπορείτε για να γεμίσετε τους κενούς χώρους και χρησιμοποιήστε τσάντες για συρρίκνωση των αντικειμένων. Προσθέστε κάποιους κύβους συσκευασίας στο μείγμα για καλύτερη οργάνωση και θα έχετε μια άριστα συσκευασμένη βαλίτσα, ανεξάρτητα από το τι φοράτε.

πηγή: www.smartertravel.com